Aanbod

Ons Familiehuis

 

Een onderdeel van Nieuw Seizoen is ons gezellige familiehuis waar jonge vrouwen gecoacht worden om de weg naar een stabiel, zelfstandig leven te vinden. Hierbij bestaat de mogelijkheid tot logeren in het familiehuis.
In het familiehuis is er voor iedereen een eigen slaapkamer en delen de gasten samen de woonkamer, badkamer en keuken. Gedurende de dagen vinden er gezamenlijke maaltijden plaats, ondersteunende gesprekken, maar uiteraard ook sociale omgang met de medegasten.
Met elkaar wordt op een gestructureerde manier zorggedragen voor het erf en huishouden. We willen graag samen met onze gasten een fijne sfeer hebben, waarin veiligheid, gezelligheid en respect voor elkaar belangrijk zijn.
Er wordt naar elkaar geluisterd, met elkaar meegedacht en hebben we aan tafel en op het erf veel gezellige momenten met elkaar.

 

Voor wie?

In het familiehuis kun je terecht als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent. Soms is het nodig om uit je eigen omgeving te stappen, om situaties op een andere manier aan te pakken en dingen waar je steeds weer tegenaan loopt, veranderd te krijgen. Ook is het een plaats waar je herstel zult vinden van gebeurtenissen die jou beschadigd hebben. Vanuit een gezellige familiesfeer ga je (opnieuw) ontdekken hoe kostbaar jij bent! Waar nodig, is er een directe samenwerking met een BIG-geregistreerde psychologenpraktijk. Bij de start van de plaatsing zullen er persoonlijke doelen worden opgesteld, die in de evaluaties worden besproken.

 

Onze verwachtingen naar jou toe

Bij Nieuw Seizoen kom je terecht op een fijne plek, maar er wordt ook iets van jou verwacht;
• Je hebt de wil om te leren en ook naar jezelf te kijken
• Je zorgt samen met ons voor een gestructureerde daginvulling
• We wonen samen op het erf en verzorgen dat ook met elkaar

 

 

Voor wie niet?

Je komt niet in aanmerking voor een plaats in het familiehuis wanneer:
• Je verslaafd bent aan drugs of alcohol
• Er sprake is van gewelddadig gedrag
• Je niet uit eigen vrije wil komt
• Je niet in groepsverband kunt wonen, omdat jouw sociale vaardigheden dat niet toelaten
• Je kortgeleden met politie in aanraking bent geweest
• Er sprake is van een verstandelijke beperking, die het toeleven naar zelfstandigheid belemmert