top of page

HERSTELHUIS IETS VOOR JOU?

Een onderdeel van Nieuw Seizoen is het Herstelhuis. Dit is een beschermd wonen voorziening waar jonge vrouwen (tussen de 18 en 30 jaar) intensieve hulp en coaching ontvangen om de weg naar een stabiel, zelfstandig leven te vinden. Door middel van een uitgebreid programma gecombineerd met een hoop gezelligheid, werken we samen aan jouw nieuwe toekomst.

NSwebsitefoto-7.jpg

Voor wie?

De vrouwen die in het Herstelhuis komen wonen, hebben meestal te maken met complexe problemen, zoals een negatief zelfbeeld, depressiviteit, eetproblematiek en automutilatie.  Er is vaak sprake van een verleden van misbruik, mishandeling of een instabiele thuissituatie. Wij zien veel vrouwen die al een jarenlange reis in de reguliere hulpverlening hebben afgelegd, maar nog steeds enorm vastlopen en de hoop op herstel langzamerhand verliezen.

 

Wij geloven dat er ook voor deze vrouwen een nieuwe toekomst klaarligt waarin zij vrij zullen zijn van al hun problemen. We slaan met elkaar de handen ineen om een nieuw fundament te bouwen in het leven van de vrouwen, waarmee zij een stabiel en vreugdevol leven tegemoet gaan en in kracht zullen functioneren en bijdragen aan de maatschappij.

 

Contra-indicaties zijn problematieken rondom verslavingen, gewelddadigheid, verstandelijke beperking of het niet komen uit vrije wil.

Wanneer je twijfelt of je in deze doelgroep past of andere vragen hebt, neem gerust contact op. Wij denken graag met je mee!

VOOR WIE?
Image00003_edited.jpg

Ervaringen

Sinds ik hulp ontvang van Nieuw Seizoen, ben ik zó veranderd! Na een verleden vol behandelingen in de ggz, ben ik nu écht mijn leven op orde aan het krijgen. De stappen die ik hier heb gezet, heb ik in geen jaren gezet. Ik heb eindelijk weer hoop en zicht op een mooie toekomst! Daarnaast heb ik ontdekt dat ik waardevol ben en talenten heb die ik straks mag gaan inzetten in de maatschappij. Ik heb lang gedacht dat ik genoegen moest nemen met gedeeltelijk herstel, maar ik weet nu zeker dat ik straks volledig in vrijheid zal kunnen leven!
ERVARINGEN
NSwebsitefoto-4_edited_edited.jpg

Het wonen

Je komt te wonen in een gezellige, modern verbouwde boerderij waar je je eigen slaapkamer hebt. Je deelt samen met de andere meiden de woonkamer, badkamer en keuken. Op het erf vind je veel plekjes waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook zijn er verschillende dieren, zoals kippen, geiten en paarden.

Gedurende je verblijf in het Herstelhuis zul je deelnemen aan een intensief coachingsprogramma, dat jou zal helpen om iedere dag een stap dichterbij jouw nieuwe toekomst te komen. In je vrije tijd kun je op het erf op verschillende manieren je ontspanning vinden. Zo dragen we met elkaar zorg voor de dieren en het erf, en is er voor wie het leuk vindt de mogelijkheid om te leren paardrijden. Door alle coaching en begeleiding heen, hebben we een open en gezellige sfeer waarin liefde en vertrouwen centraal staan.

HET WONEN

Als je enthousiast bent geworden over ons aanbod, ben je welkom voor een kennismaking! Je krijgt een rondleiding en je mag al je vragen stellen. Alle indrukken laat je dan lekker even bezinken en wanneer je nog steeds geïnteresseerd bent, gaan we in gesprek over jouw hulpvraag en leggen we je uit wat er voor nodig is om hier hulp te kunnen ontvangen.

nieuwseizoen_bosje_png.png

aanmelden

INTERESSE?
nieuwseizoen_bosje_png.png
CONTACT
bottom of page