Blog

Stichting Nieuw seizoen / Stichting nieuws  / Nieuwsbrief 5 en kerstgroet

Nieuwsbrief 5 en kerstgroet

Nieuwseizoensbrief nr. 5               december 2020View this email in your browser

  Nieuws(eizoens)brief
Het mocht even op zich laten wachten, maar dan nu, eindelijk weer een update van hoe het er voor staat bij ‘Nieuw Seizoen’! Het afgelopen jaar hebben er veel mooie gebeurtenissen en veranderingen plaatsgevonden.

Rare tijden waarin we leven, veel onzekerheden, maar toch houden we vertrouwen en blijven we positief. Bij ons gaat alles goed, we hopen bij u ook. Ondanks alle beperkingen willen we u toch gezellige feestdagen toewensen en het allerbeste wensen voor 2021, dat we elkaar weer snel zullen begroeten, omhelzen, knuffelen en al die dingen weer mogen doen waarin we nu beperkt worden.

Veel leesplezier!
Het bestuur van Nieuw Seizoen

Start verbouwing uitbreiding

Afgelopen zomer zijn we begonnen met het verbouwen van het tweede gedeelte van het familiehuis! Hier komt een grote, nieuwe woonkamer met daarin een prachtige ruime keuken. Boven deze woonkamer komen nog 3 slaapkamers en een prachtige badkamer voor nieuwe gasten! We kunnen niet wachten tot het klaar is!!

De bedoeling is om een gezellige, landelijke sfeer te creëren, door het gebruik van bijvoorbeeld grof hout en tegels. De grote ramen en deuren die al zijn geplaatst, dragen hier ook aan bij.

Tot nu toe hebben we de buitenmuur volledig vernieuwd en afgemaakt met zwarte, houten rabatdelen. Verder wordt het dak steeds mooier, en worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van dakpannen. De dakkapel wordt ook vervangen voor een mooi, nieuw exemplaar.
Beneden wordt binnen enkele weken de vloer geëgaliseerd en wordt vervolgens de vloerverwarming aangelegd.
Prachtig hoe we de kans krijgen dit allemaal te realiseren zodat er meer jonge vrouwen geholpen kunnen worden!

We hopen in het 2e kwartaal van 2021 de verbouwing af te ronden.

Intussen zoeken we nog sponsoren die ons willen helpen met bouwmaterialen of diensten 😉     
 Wist u al?

*Dat wij zo ontzettend dankbaar zijn om te ervaren dat deze manier van werken echt zijn vruchten afwerpt! We zien de vrouwen groeien en steeds krachtiger worden en zelfs velen die er ook weer voor anderen kunnen zijn!!
* Dat er steeds meer mensen een verlangen krijgen om een woonsetting te starten naar het concept van Nieuw Seizoen?
* Dat we volgend jaar al weer 5 jaar bestaan, reden voor een groot feest!!!! Hopelijk dat we dan geen last meer hebben van de Corona perikelen…
* Dat er al veel belangstelling is voor de nieuwe kamers!!!
* Dat we, om ons werk te kunnen blijven realiseren, hard mensen nodig hebben die ons een warm hart toedragen en graag  een financiële steun willen zijn?
* Dat wij ernaar verlangen om meer vrouwen (die niet standaard bij ons verblijven) te ondersteunen door hen hier activiteiten te bieden?

El casa del pipo

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over de pipowagen. Deze is nu echt af. Er zijn al veel mensen geweest die voor korte tijd terecht konden in dit knusse huisje. Hier onder een impressie van de binnen- en buitenkant.
Toilet gebouwtje: Er is tevens buiten een fijne voorziening gekomen voor de mensen die even in de pipowagen verblijven, een mini, houten gebouwtje met een toilet en douche.  Onze Beestenboel 😉

 Sinds afgelopen januari hebben drie Friese paarden een plekje gekregen op ons erf. Eén van deze paarden is vernoemd naar het woord dat de komst van deze Friezen waarschijnlijk het best beschrijft: Wonder. In het half jaar dat de paarden hier staan hebben ze al veel kunnen betekenen in de levens van onze gasten, maar ook voor mensen die ze zo nu en dan komen knuffelen. Sinds een tijdje wordt er ook paarden coaching gegeven door een coach waar we een samenwerking mee aan zijn gegaan. Benieuwd naar hoe dat gaat? Iedereen is welkom om een proefsessie te boeken met een aantrekkelijke korting! Elke sessie kom je weer tot nieuwe inzichten! Echt leuk om eens uit te proberen! (geschikt voor iedereen!) Neem vrijblijvend contact op met info@nieuwseizoen.nl voor een afspraak.
ok hebben kinderen hier de mogelijkheid om in een aantal sessies een schoolvak bij te spijkeren! Met verbluffende resultaten hebben we al mogen aanschouwen!

We hebben gemerkt dat onze paarden, net als de mensen die hier komen, erg opbloeien. Zo was Wonder bij zijn oude baasje slechts een vriendje voor Willem. Hij was bang om mensen op zijn rug te hebben. Nu kan Wonder al veel meer dan werd verwacht. Wat door andere niet voor mogelijk werd gehouden bleek toch mogelijk. Zo vertellen zelfs onze paarden van de
tweede kans die onze plek biedt.


Verder hebben we vaak verse eitjes van de kippen die gezellig rondscharrelen en worden er dagelijks muizen gevangen door de katten.


 Sponsoring
Als stichting zijn we druk op zoek naar fondsen, bedrijven, maar ook particuliere sponsors! Er is geld nodig om de inrichting voor het nieuwe deel te realiseren en we zoeken mensen die ons maandelijks willen ondersteunen, zodat we ook juist diegenen kunnen helpen die overal tussen wal en schip vallen.

Bouwt u met ons mee?

Wilt u ons ondersteunen met een gift, klik dan hier
 Contactgegevens:
Stichting Nieuw Seizoen
Zuiderweg 71
1456 NH Wijdewormer
info@nieuwseizoen.nl
Nieuwsbrief Stichting Nieuw Seizoen
december 2020

U ontvangt deze mail, omdat u in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Jordan Huivenaar en stichting Nieuw Seizoen.

Onze gegevens:
Stichting Nieuw SeizoenZuiderweg 71Wijdewormer, 1456NHNetherlands
Add us to your address book

Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer van ons wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link https://nieuwseizoen.us14.list-manage.com/unsubscribe?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=ebb4d78c42&e=[UNIQID]&c=88d07250d6

Vindt u de nieuwsbrief leuk, stuur deze dan door via http://us14.forward-to-friend.com/forward?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=88d07250d6&e=[UNIQID]


Copyright © 2021 Stichting Nieuw Seizoen, All rights reserved.