Blog

Stichting Nieuw seizoen / Stichting nieuws  / Nieuwsbrief 2 en kerstgroet

Nieuwsbrief 2 en kerstgroet

Nieuwseizoensbrief nr. 2                  december 2017View this email in your browser

  NieuwseizoensbriefWat een seizoen!

 De laatste keer dat ik u schreef is al weer enige tijd geleden, wat is er in die tussentijd toch een hoop gebeurd.
Nu ik dit schrijf sneeuwt het in Nederland en is het code rood op de snelwegen. Een moment dat alles even stilstaat in de hectiek van de dag. Zo voelt dit moment ook voor mij, door alle drukte heen even een rustmoment om eens te bezinnen en terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd het afgelopen seizoen.

We hebben 1 juli de opening mogen vieren van het familiehuis, een prachtig gebouw dat ( bijna) klaar was om in gebruik genomen te worden. Na negen maanden hard werken, was daar de geboorte van ons doel en passie. Een onderkomen voor mensen die hulp nodig hebben om in deze maatschappij (weer) te kunnen functioneren. Gewoon normale mensen, die helaas door toedoen van het een of ander, in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen. Wij willen hen graag met liefde omarmen en maatwerk bieden om hen zo weer terug de maatschappij in te brengen. We hebben, samen met alle hulptroepen, hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.
Van bouwval naar prachtig appartement, een ware metamorfose.
Alle bezoekers waren zeer onder de indruk en voelden zich heerlijk thuis in het gebouw of op het erf, waar we de festiviteiten vierden.

De maanden erna hebben in het teken gestaan een beetje uitrusten en van het goed afmaken van de ruimtes, zodat deze netjes en bruikbaar zijn. Wat kun je je toch verkijken op hoe lang het duurt om iets goed af te maken! En dan te bedenken dat dit nog maar de eerste fase van ons bouwplan was. Gelukkig hebben we een beetje ervaring in de bouw, anders, moet ik zeggen, hadden we dit niet voor elkaar gekregen.

Inmiddels zijn de ruimtes in gebruik genomen en kunnen we doen wat we graag willen doen; mensen helpen. De naamsbekendheid begint ook te groeien, we merken dat er meer belangstelling komt voor onze plannen en doelstellingen. Welzijnsmedewerkers die zomaar op de stoep staan om te kijken waar we nou eigenlijk mee bezig zijn. Professionele hulporganisaties die samenwerking zoeken, of mensen doorverwijzen. Bijzonder… we hadden niet gedacht dat het zo een vlucht zou nemen.

Komende periode zullen we nog wat werkzaamheden aan de buitenzijde afmaken. Daarna kan de tweede fase van ons bouwplan beginnen.


Graag wil ik u een voorspoedig, gezond en mooi Nieuw Seizoen toewensen met al uw geliefden en dierbaren. Veel leesplezier!

Hartelijke groet en nog veel leesplezier,

Jordan Huivenaar
Voorzitter
Het openingsfeest Op 1 juli 2017 was het feest bij Nieuw Seizoen! De ruimtes voor de eerste gasten waren zo goed als klaar en alles is feestelijk geopend.  Er waren heerlijke lekkernijen verkrijgbaar, een gezellige boerenmarkt met leuke (streek)producten, vele gratis kinderactiviteiten en uiteraard de mogelijkheid om Stichting Nieuw Seizoen te sponsoren! Tevens was er een ouderwetse papiermaker aanwezig, die samen met de kinderen papier ging scheppen met een heus watermerk erin.
Alle opbrengsten van deze dag zijn voor de verdere realisering en inrichting van de leefruimte voor onze gasten geweest!

Echt een fantastische dag om op terug te kijken, iedereen die heeft geholpen of heeft deelgenomen, ontzettend bedankt!

                                                                                  

De verbouwing
 
Stap voor stap konden we zien hoe alles vorm ging krijgen! Nieuwe vloeren, plafonds en wanden hebben ervoor gezorgd dat de ruimtes zichtbaar werden. Daarna heeft de afwerking gezorgd voor mooie nette ruimtes, geschikt voor gebruik. Dankzij een forse donatie hebben we alle meubels kunnen kopen.

                      
    Fotomomentje…

We hebben heel veel mogen ontvangen, we zijn iedereen zo dankbaar voor alle gulle giften, hulp en bouwmaterialen. We willen ook graag alle zakelijke relaties, die we mogen hebben via WitteBouw ,enorm bedanken.Jullie hebben ons geweldig geholpen met alle raad en daad, hulp en materialen.

Daarnaast zijn wij van de zomer door Rotaryclub Zaandam in het zonnetje gezet en hebben wij een cheque ontvangen met een fors geldbedrag. Zij organiseren elk jaar het “Concert Culinair” en de opbrengst hiervan is voor een goed doel. Dit jaar mochten wij meedelen in de opbrengst hiervan. Hoe vaak mag je zoiets meemaken in je leven! Een moment om nooit meer te vergeten.
 Oproep vrijwilligers!!!
 Wie wil ons helpen?

– We zoeken iemand die ons kan helpen in het oerwoud van regeltjes omtrent zorgvergoedingen.
– We zoeken iemand die verstand heeft van fondsenwerving.

Ook laten we graag weten dat er elke zaterdag en in de vakanties wordt geklust. Het zou fantastisch zijn als u één of enkele dagen wil mee bouwen!
Voor koffie en koek wordt uiteraard gezorgd!

De tuin!

We hebben het verlangen dat de tuin een plek wordt waar de mensen zich op hun gemak voelen, kunnen genieten van de natuur, maar zich ook even kunnen terug trekken om tot rust te komen.
Om dat te kunnen bereiken is er nog een hoop werk te verzetten en zijn we druk op zoek naar mensen die houden van tuinieren, ontwerpen of bestraten.


– Het zou fantastisch zijn als we hier een mooie moestuin aan kunnen leggen. Wie heeft hier verstand van en zou ons willen helpen?

– Wie zou 1x per week het gras willen maaien? ( binnenkort is er een zitmaaier!)

– Wie vindt het leuk om af en toe het onkruid weg te halen?

– Wie zou wat gezellige hoekjes kunnen creëren op het erf?
Leren van anderen…

Om vanaf het begin een goede start te maken, grijpen we als bestuur en team de kans om bij andere opvangplekken een kijkje te nemen. We zijn inmiddels heel het land door gereisd om allerlei verschillende opvanghuizen te mogen bewonderen.

Een leerzame weg waarin we veel mooie adviezen ter hand kunnen nemen en ook veel ideeën kunnen opdoen!
Bedankt!

Tot slot willen we als bestuur onze dank uitspreken naar alle sponsoren en vrijwilligers die dit tot nu toe allemaal mogelijk hebben gemaakt! Voor ons is dit één grote gebedsverhoring. We hebben al veel mooie giften, goederen en diensten mogen ontvangen en stap voor stap gaan we richting de 
€ 100.000,00 die er nodig is om alles te realiseren! In het kopje “gegevens” rechts, kunt u mee kijken hoe de weg naar de 100% steeds verder ingekleurd wordt!
Contactgegevens:
Stichting Nieuw Seizoen
Zuiderweg 71
1456 NH Wijdewormer
Nieuwsbrief Stichting Nieuw Seizoen
december 2017

U ontvangt deze mail, omdat u in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Jordan Huivenaar en stichting Nieuw Seizoen.

Onze gegevens:
Stichting Nieuw SeizoenZuiderweg 71Wijdewormer, 1456NHNetherlands
Add us to your address book

Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer van ons wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link https://nieuwseizoen.us14.list-manage.com/unsubscribe?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=ebb4d78c42&e=[UNIQID]&c=6acfd1f89c

Vindt u de nieuwsbrief leuk, stuur deze dan door via http://us14.forward-to-friend.com/forward?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=6acfd1f89c&e=[UNIQID]


Copyright © 2020 Stichting Nieuw Seizoen, All rights reserved.
This email was sent to << Test E-mail adres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Nieuw Seizoen · Zuiderweg 71 · Wijdewormer, 1456NH · Netherlands