Blog

Stichting Nieuw seizoen / Stichting nieuws  / Nieuwsbrief 4 en kerstgroet

Nieuwsbrief 4 en kerstgroet

Nieuwseizoensbrief nr. 4                  december 2018View this email in your browser

  NieuwseizoensbriefWinterse taferelen
 
Het winterseizoen is aangebroken en we zijn druk bezig met de professionalisering van onze stichting. Een juriste heeft zich vastgebeten in het verkrijgen van onze ANBI-status en als bestuur zijn we de kwaliteitseisen van onze stichting verder aan het professionaliseren. In samenwerking met professionele hulpverleners om ons heen, hebben we een programma ontwikkeld, waarin onze gasten zich verder kunnen ontwikkelen om zo een goed fundament te krijgen. Op de achtergrond wordt gewerkt aan onze pipowagen. We willen hier graag een plekje realiseren voor kortdurend verblijf. Intussen wordt de kleur veranderd naar seizoensgroen.Bij de start van Nieuw Seizoen hadden we nog niet een duidelijke doelgroep voor ogen; inmiddels weten we dat we onze focus mogen richten op jonge vrouwen, tussen de 18 en 30, die traumatische dingen in het leven hebben meegemaakt, waardoor zij verwond zijn geraakt. Doordat zij zich in de hulpverlening vaak een nummer hebben gevoeld, is het nodig dat zij vanuit een veilige, liefdevolle omgeving nieuwe zin in het leven krijgen. Als zij bij ons komen, merken we duidelijk welke wonden er in hun leven zijn. Zij vinden het lastig om ons te vertrouwen en zij vinden het spannend als er zomaar bezoek komt. De grenzen worden verkend om af te tasten of wij wel echt om hen geven. Na een poosje zien wij ze echter opbloeien en merken zij dat zij het waard zijn om te leven en dat zij iets kunnen betekenen in de maatschappij. Ze ervaren dat de liefde die wij geven ECHT is en niet afhankelijk van hun gedrag. Het is fantastisch om getuige te mogen zijn van hoe de levens van jonge mensen veranderen en hoe zij in hun denken vernieuwd worden.
 Graag wil ik u een voorspoedig, gezond en mooi Nieuw Seizoen toewensen met al uw geliefden en dierbaren. Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Jordan Huivenaar
VoorzitterTerugblik op ons Nieuw Seizoensfeest Het is alweer even geleden, maar op 30 juni 2018 was het weer feest bij Nieuw Seizoen! Er werden rondleidingen gegeven aan onze bezoekers.  Er waren heerlijke lekkernijen verkrijgbaar, een gezellige boerenmarkt met leuke (streek)producten, vele gratis kinderactiviteiten en uiteraard de mogelijkheid om Stichting Nieuw Seizoen te sponsoren! Ook was de papiermaker weer van de partij, die samen met de kinderen papier ging scheppen met een heus watermerk erin. Alle opbrengsten van deze dag zijn voor de verdere realisering en inrichting van de leefruimte voor onze gasten gebruikt.

Echt een fantastische dag om op terug te kijken, iedereen die heeft geholpen of heeft deelgenomen, ontzettend bedankt!

 IMac gezocht!Een van onze gasten heeft een liefde en groot talent voor fotograferen. Het wordt tijd dat haar talenten ingezet kunnen worden en daarvoor heeft zij een IMac nodig om zo haar fotobewerkingsprogramma goed te kunnen gebruiken. In 2019 gaan we haar helpen om als zelfstandige aan de slag te gaan en haar eigen bedrijfje vorm te geven. We hebben al wat toezeggingen van particulieren en bedrijven die haar graag een klus willen geven, misschien heeft u ook belangstelling?Wie heeft, of kent mensen, die van plan zijn om hun jong gebruikte IMac van de hand te doen. We komen heel graag in contact met u!
Het zou fantastisch zijn als dit, samen met uw hulp, zou lukken.Wist u al?
* Dat naast de konijnen en kippen er binnenkort ook een pony bij ons komt? Hiermee kan door iedereen heerlijk geknuffeld, gewandeld en gereden worden.
* Dat er per 1 januari weer een kamer vrij komt? 
* Dat er veel interesse is vanuit de hulpverlening, maar ook van mensen die dergelijke ideeën hebben, naar het concept van Nieuw Seizoen! 
* Dat we dit jaar van drie jonge vrouwen afscheid hebben mogen nemen en dat zij weer sterk op eigen benen durven te staan.Personeel

Wij hebben het verlangen om binnen niet al te lange tijd personeel bij Nieuw Seizoen te kunnen aannemen, zodat er een uitgebreider programma opgezet kan worden.  Hiervoor dienen er meer financiën beschikbaar te komen en daar is een wonder voor nodig. Helpt en bid u mee dat de financiën hiervoor beschikbaar zullen komen?

Vrijwilligers
Op zaterdag is onze vaste dag waarop gewerkt wordt in de tuin en aan de gebouwen. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons hierbij kunnen ondersteunen.

 Sponsoring

Als stichting zijn we druk op zoek naar nieuwe fondsen en sponsors om al het werk mogelijk te blijven maken! Zoals u aan de groene balken kunt zien, hebben we al dik over de 60% van het benodigd budget mogen ontvangen.

Bouwt u verder met ons mee?Contactgegevens:
Stichting Nieuw Seizoen
Zuiderweg 71
1456 NH Wijdewormer
info@nieuwseizoen.nl
Nieuwsbrief Stichting Nieuw Seizoen
december 2018

U ontvangt deze mail, omdat u in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van Jordan Huivenaar en stichting Nieuw Seizoen.

Onze gegevens:
Stichting Nieuw SeizoenZuiderweg 71Wijdewormer, 1456NHNetherlands
Add us to your address book

Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer van ons wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link https://nieuwseizoen.us14.list-manage.com/unsubscribe?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=ebb4d78c42&e=[UNIQID]&c=28d5355eaf

Vindt u de nieuwsbrief leuk, stuur deze dan door via http://us14.forward-to-friend.com/forward?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=28d5355eaf&e=[UNIQID]


Copyright © 2020 Stichting Nieuw Seizoen, All rights reserved.
This email was sent to << Test E-mail adres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Nieuw Seizoen · Zuiderweg 71 · Wijdewormer, 1456NH · Netherlands