Blog

Stichting Nieuw seizoen / Stichting nieuws  / Nieuwsbrief 6 Help Stichting Nieuw Seizoen aan een nieuw coachingspaard.

Nieuwsbrief 6 Help Stichting Nieuw Seizoen aan een nieuw coachingspaard.

Nieuwseizoensbrief nr. 6               Januari 2021View this email in your browser

Belangrijk bericht

Beste lezer,

Ons beste en liefste coachpaard, Willem, is plotseling overleden. Dit is een enorm verlies voor het werk van onze Stichting. We hebben een groot verlangen om dit gat weer snel te kunnen opvullen, zodat we volop de hulp kunnen geven die zo hard nodig is!


Welke rol hebben de paarden bij Nieuw Seizoen?
Als onderdeel van ons programma staan er drie paarden op het erf; Wessel, Willem en Wonder. Deze worden ingezet tijdens zowel paardencoaching (door de erkende paardencoach van Paard & coaching met zorg), maar ze zijn ook onderdeel in het dagelijks programma.
Denk hierbij aan hun verzorging, waar iedereen haar verantwoordelijkheid in draagt. Daarnaast wordt er ook mee gereden, heel veel geknuffeld en er worden ontzettend veel overwinningen behaald waardoor de vrouwen zelfvertrouwen terugkrijgen en hun eigen talenten ontdekken. Ze leren in de omgang met de paarden dat grenzen aangeven belangrijk is, net zoals zelf de regie te hebben wanneer een situatie daar om vraagt. Dit is vervolgens makkelijk terug te koppelen en toe te passen in het normale dagelijks leven; onze paarden leveren dus een ontzettend waardevolle bijdrage in ons werk. Ook worden moeilijke gesprekken ineens een stuk makkelijker op de rug van een paard, tijdens een buitenrit in de natuur.
 
Buiten de vrouwen die bij Nieuw Seizoen wonen, komen er ook kinderen en volwassenen van buitenaf voor de paardencoaching naar ons toe.

Op zoek naar een geschikt paard

Het selecteren van een geschikt paard is niet zomaar gedaan. Het karakter moet bij ons passen. Bovendien moet hij helemaal gezond zijn, betrouwbaar en goed opgeleid, maar hij moet ook geschikt zijn om mee te coachen. Deze belangrijke voorwaarden vragen om meer budget.

Daarnaast zal er ook moeten worden gedacht aan goed passend harnachement, denk aan een zadel, hoofdstel, dekens etcetera. 

Aangezien wij midden in de uitbreiding van de stichting zitten, hebben wij niet de financiële middelen om dit te bekostigen. Vandaar dat het idee is ontstaan om deze fundraisingsactie op te zetten. Wij hopen dat er mensen zijn die bereid zijn om ons en de vrouwen van de stichting met een donatie te helpen. Groot of klein maakt niet uit, zodat we een derde (harige) collega kunnen financieren.

Hieronder de link naar de website die de fundraising behartigt.

https://www.doneerdoel.nl/actie/3035/help-stichting-nieuw-seizoen-aan-een-nieuw-coachpaard

We hopen dat u ons wilt meehelpen het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.
Delen met uw netwerk wordt zeer gewaardeerd.

Alvast heel erg bedankt!

Hartelijke groet,

Het bestuur van Nieuw Seizoen

Wij zijn Stichting Nieuw Seizoen.
Wij vangen jonge vrouwen op in ons familiehuis dat gevestigd is naast onze eigen woning. Deze vrouwen hebben te maken gehad met traumatische gebeurtenissen in hun verleden, waardoor ze vastlopen in het leven. Bij Nieuw Seizoen werken zij aan hun herstel middels intensieve gesprekken, therapieonderdelen en simpelweg het samenleven met ons als gezin, zodat zij kunnen re-integreren in de maatschappij. Wij helpen hen onder andere een sociaal netwerk op te bouwen, gezonde relaties aan te gaan en te onderhouden, weer terug aan het werk te gaan en goed voor zichzelf te zorgen. Wij zitten op dit moment midden in een verbouwing om nog drie slaapkamers en een nieuwe woonkamer en keuken te realiseren, zodat wij meer vrouwen nieuwe hoop kunnen geven.
Contactgegevens:
Stichting Nieuw Seizoen
Zuiderweg 71
1456 NH Wijdewormer
info@nieuwseizoen.nl
Nieuwsbrief Stichting Nieuw Seizoen
januari 2021