Blog

Stichting Nieuw seizoen / Stichting nieuws  / Nieuwseizoensbrief 7 en een warme kerstgroet

Nieuwseizoensbrief 7 en een warme kerstgroet

Nieuwseizoensbrief nr. 7               december 2021View this email in your browser
       Nieuws(eizoens)brief

Beste vriend van Nieuw Seizoen,

Wat fijn om u via deze nieuwsbrief te mogen begroeten. Wellicht hebben we elkaar al een tijd niet gesproken en heeft u niet alles meegekregen van wat er allemaal in en rond de stichting is gebeurd de laatste tijd. Ik hoop dat alles goed met u gaat en dat u komende feestdagen kunt genieten van wat extra rust samen met uw geliefden. Ik hoop en bid dat 2022 een goed jaar voor u zal worden.

Met ons gaat het goed, we hebben veel meegemaakt dit jaar waar wij u graag over berichten. Zo hebben we een grote verbouwing achter de rug en zijn wij een paard verloren, maar hebben wij gelukkig een heel lief paard ervoor terug gevonden. Ook hebben wij van de zomer een bruiloft mogen vieren bij ons op het veld met een van onze oud-bewoners, fantastisch was dat zeg. Inmiddels hebben we er personeel bij gekregen en zijn we steeds verder aan het professionaliseren. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website, kortom, het was dus een goed jaar, als ik dat zo mag zeggen.

Heel veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Jordan Huivenaar
Stichting Nieuw Seizoen


En hoe staat het met de verbouwing?
 In de zomer van 2020 zijn wij begonnen met de verbouwing/uitbreiding van ons stichtingsgebouw. Het is een behoorlijke renovatie geworden, waarbij zo’n beetje alles wel is vervangen. Rond de winter was het gebouw wind en waterdicht en konden we naar binnen gaan voor de afwerking. Uiteindelijk is er een hele grote woonkamer met open keuken ontstaan, met daarboven drie slaapkamers en een badkamer. In augustus 2021 hebben wij dus onze capaciteit uitgebreid naar zes plaatsen. 

Het is een prachtige plek geworden, een plek van rust en toch ook wel met een luxe uitstraling. 

De foto’s zeggen genoeg zou je zeggen, wat valt hier nog aan toe te voegen? Nou ja, een schilderij misschien?!


Speciale dank aan iedereen die ons geholpen heeft tijdens de verbouwing
 Graag willen wij onze sponsoren nog eens bedanken, zonder jullie hulp was dit nooit gelukt.
Hieronder een lijst met bedrijven die ons hebben geholpen voor het goede doel, wij kunnen ze zeker aanbevelen!

Daarnaast willen we vrienden, familie en bekenden bedanken voor hun steun. Dankzij jullie hebben we zo een mooi resultaat bereikt, hartelijk bedankt daarvoor!

En, alle dames die tijdens de verbouwing bij ons woonden hebben hard meegewerkt, wat een toppers zijn het!
 Witte Bouw en Aannemersbedrijf
P. Boon Elektrotechniek
Dakwissel
Dutch Steigers
Bouwcenter Gruter
Smits Installaties
Bakker installatiebedrijf
Jonker loodgieter en installateurs  
Simon Kroon Schilderwerken
De Vries Houtbewerking
Van der Werff Schilders
Verwer metaalbewerking
PT hout en meubel
Volkerink Loodgietersbedrijf
Installatiebedrijf Frelink
Henk van der Ham


 
Stichting Nieuw Seizoen bestaat al weer ruim 5 jaar!!!!
 Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg… en wat is er veel gebeurd…

– Twee grote verbouwingen achter de rug.
– We bieden nu beschermd wonen aan.
– Zijn er inmiddels tien jonge vrouwen met succes verder geholpen in het leven.
– Zijn er drie van hen inmiddels getrouwd, waarvan eentje inmiddels een gezin heeft met twee jonge kinderen.
– Is het een halve dierentuin geworden met drie paarden, twee katten, cavia’s, konijnen, kippen en binnenkort ook geitjes.

Helaas hebben wij door onzekerheden rondom corona het niet aangedurfd dit grootschalig te vieren. Deze houdt u dus van ons tegoed als de omstandigheden dit weer toelaten.


Een nieuw paard
 Januari 2021 was een verschrikkelijke maand voor ons. Een van onze Friese paarden ( Willem) had vermoedelijk sneeuw met zand gegeten, en daar kunnen paarden niet goed tegen. Willem heeft daardoor koliek gekregen en dit niet overleefd. Willem was toch wel de lieveling bij ons, je kon er het beste op rijden, hij was het beste coachtingspaard dat je maar kon hebben, en juist hij overlijdt.

We hebben kort daarop een crowdfundingactie opgezet en waren zeer verbaasd over alle donaties die wij in korte tijd mochten ontvangen. We konden zelfs een paard krijgen via een vriendelijke relatie van ons, echter was die net weer niet geschikt voor het doel waarvoor wij de paarden gebruiken bij de stichting.

Na lang zoeken hebben wij een zeer geschikt paard gevonden, geen Fries maar een Spaanse PRE. Een schat van een viervoeter met de naam Carioco. Het is zo een lieverd, zeer mensgericht en rijdt fantastisch.

Bij deze willen wij iedereen die ons heeft geholpen enorm bedanken, we zijn zeer onder de indruk van alle financiële hulp die wij van u hebben mogen krijgen, fantastisch gewoon.
We hebben weer plek voor nieuwe gasten
Vanaf januari 2022 komt er woonbegeleidingsplek vrij bij Stichting Nieuw Seizoen. Daarom willen wij u vragen om deze oproep door te geven en/of te verspreiden binnen uw netwerk, zodat wij doelgericht van betekenis kunnen zijn voor iemand die past in onderstaande woonsetting. 

Wij zijn een christelijke organisatie die, op een gezellig boerenerf, zich inzet voor beschadigde, jonge vrouwen die te maken hebben gehad met geestelijke en psychische problematiek. De oorzaken/gevolgen hiervan lopen uiteen. Denk bijvoorbeeld aan (seksueel) misbruik, dwang- en eetstoornissen, verwaarlozing, (geestelijke) mishandeling, etc. 

Wij bieden gedegen hulpverlening op maat met een uitgebreid programma. Dit bestaat onder andere uit een gestructureerd programma, groepscoaching, creatieve coaching, paardencoaching en individuele gesprekken. Binnen deze setting is er, buiten het programma, 24/7 hulp op afroep beschikbaar.

Gedurende dit proces zijn wij nauw betrokken bij het herstel van de bewoonsters. Ons doel is dat vrouwen volledig in vrijheid, kracht en overwinning komen te staan, waardoor zij geestelijke en emotionele stabiliteit behouden voor de rest van hun leven. Om dit te realiseren werken wij vanuit integriteit, vertrouwen en persoonlijke aandacht. Hierdoor creëren wij een veilige omgeving voor deze vrouwen.  

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat Nieuw Seizoen verder nog te bieden heeft?
U bent van harte welkom om met ons in contact te komen en/of een afspraak te maken. Wilt u ons helpen?
Als stichting zijn we druk op zoek naar fondsen, bedrijven, maar ook particuliere sponsors! We zijn een renteloze lening aangegaan om onze idealen te verwezenlijken, echter zouden we deze schuld graag zo snel mogelijk afbetalen.

Ook zoeken we mensen die ons maandelijks willen ondersteunen, zodat we ook juist diegenen kunnen helpen die overal tussen de wal en het schip vallen.

Bouwt u met ons mee?

Wilt u ons helpen, klik dan hier


 Contactgegevens:
Stichting Nieuw Seizoen
Zuiderweg 71
1456 NH Wijdewormer
info@nieuwseizoen.nl

06-50812070Nieuwsbrief Stichting Nieuw Seizoen
december 2021Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer van ons wilt ontvangen kunt u zich afmelden via deze link https://nieuwseizoen.us14.list-manage.com/unsubscribe?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=ebb4d78c42&e=[UNIQID]&c=b540243312

Vindt u de nieuwsbrief leuk, stuur deze dan door via http://us14.forward-to-friend.com/forward?u=2f82a425a811c947f41cad066&id=b540243312&e=[UNIQID]


Copyright © 2021 Stichting Nieuw Seizoen, All rights reserved.